Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kofta wołowa / jagnięcia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  zmielonej wołowiny lub jagnięciny
  • 1 szklanka  drobno mielonej bułki tartej
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu
  • 1 łyżeczka  mielonego kminu (czarnuszki)
  • 1/2 łyżeczki  zmielonego ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka  suszonej mięty
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  natki pietruszki
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj w misce zmielone mięso z jajkiem, następnie dodaj bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać
  2. Dodaj zioła, przyprawy, sprasowany czosnek i natkę pietruszki.wszystko dokładnie wymieszaj, aby osiągnąć właściwą konsystencję.
  3. Formuj ręcznie zwilżonymi rękami zraziki (prostokąty).
  4. Wstaw zraziki co najmniej na pół godziny do godziny, aby przeszły ziołami i przyprawami.
  5. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż zraziki aż będą dokładnie wysmażone z obydwu stron.
  6. Podawaj na gorąco polane sosem tahini (sos sezamowy) z ryżem lub w picie.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE