Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 200 g makaron
kokardki - 150 g mięso mielone
z indyka - 100 g pomidory
krojone, z puszki - 2 łyżki serek mascarpone
- 1 łyżka olej
- 1 łyżeczka czosnek granulowany
- 1 łyżeczka bazylia
- 1 łyżeczka oregano
- 200 g ser żółty
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i odstaw do ocieknięcia. Na dużej patelni rozgrzej olej i usmaż na nim mięso, mieszając od czasu do czasu.
- Do zrumienionego mięsa dodaj pomidory z puszki oraz 125 ml wody. Duś wszystko przez 10 minut. Następnie dodaj serek mascarpone i wymieszaj.
- Sos dopraw do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, bazylią i oregano. Wymieszaj z makaronem. Przed podaniem posyp potrawę startym żółtym serem.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku