Dzisiaj jest: Czwartek, 06.10.2022 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Kolorowe leczo z cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  kiełbasy węgierskiej
  • 250 g  kiełbasy zwyczajnej
  • 1 sztuka biała cebula
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 sztuka duża czerwona papryka
  • 1/2 sztuki ostrej papryczki
  • 2 sztuki średnie cukinie
  • 3-4 sztuki pieczarki
  • 1 sztuka marchewka
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • olej
  • słodka papryka mielona
  • ostra papryka mielona
  • sól
  • pieprz
  • zioła

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę, cukinię, pieczarki, cebulę oraz obie papryki pokrój w kostkę. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Na oleju podsmaż cebulę, pieczarki i kiełbasę. Po 3 minutach wrzuć paprykę, cukinię, marchew, czosnek oraz pomidory. Duś wszystko 35 minut.
  3. Pod koniec gotowania dopraw leczo do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE