Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 150 g kiełbasy węgierskiej
- 250 g kiełbasy zwyczajnej
- 1 sztuka biała cebula
- 1 sztuka czerwona cebula
- 1 sztuka puszka pomidorów
- 1 sztuka duża czerwona papryka
- 1/2 sztuki ostrej papryczki
- 2 sztuki średnie cukinie
- 3-4 sztuki pieczarki
- 1 sztuka marchewka
- 2-3 ząbki czosnku
- olej
- słodka papryka mielona
- ostra papryka mielona
- sól
- pieprz
- zioła
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kiełbasę, cukinię, pieczarki, cebulę oraz obie papryki pokrój w kostkę. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Na oleju podsmaż cebulę, pieczarki i kiełbasę. Po 3 minutach wrzuć paprykę, cukinię, marchew, czosnek oraz pomidory. Duś wszystko 35 minut.
- Pod koniec gotowania dopraw leczo do smaku.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka