Dzisiaj jest: Sobota, 08.08.2020 Imieniny: Emila i Cyryla



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kolorowe leczo z cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  kiełbasy węgierskiej
  • 250 g  kiełbasy zwyczajnej
  • 1 sztuka biała cebula
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 sztuka duża czerwona papryka
  • 1/2 sztuki ostrej papryczki
  • 2 sztuki średnie cukinie
  • 3-4 sztuki pieczarki
  • 1 sztuka marchewka
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • olej
  • słodka papryka mielona
  • ostra papryka mielona
  • sól
  • pieprz
  • zioła

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę, cukinię, pieczarki, cebulę oraz obie papryki pokrój w kostkę. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Na oleju podsmaż cebulę, pieczarki i kiełbasę. Po 3 minutach wrzuć paprykę, cukinię, marchew, czosnek oraz pomidory. Duś wszystko 35 minut.
  3. Pod koniec gotowania dopraw leczo do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE