Dzisiaj jest: Niedziela, 31.05.2020 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kolorowe leczo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 50 dag  dojrzałych pomidorów
  • 2 łyżki  słodkiej mielonej papryki
  • 2 sztuki wiejskie kiełbasy
  • 3 sztuki jajka
  • 2 łyżki  smalcu
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. W garnku rozgrzej smalec, a następnie podsmaż na nim cebulę. Dodaj czosnek i wsyp słodką mieloną paprykę, aby cebula nabrała różowej barwy. Podsmaż i odstaw na bok.
  2. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Papryki dołóż do cebuli razem z przecierem, ponownie postaw na palniku. Duś wszystko na wolnym ogniu pod przykryciem przez 12 minut.
  3. Pomidory sparz, ostudź, obierz ze skórki, a następnie pokrój na kawałki i wraz z pokrojonymi kiełbasami dorzuć do papryk. Dolej 2 łyżki oleju. Wszystko razem duś do momentu, aż papryka będzie miękka.
  4. Leczo dopraw do smaku solą oraz pieprzem i duś jeszcze 5 minut. Następnie wbij jajka. Duś przez kolejne 3 minuty, ciągle mieszając. Podawaj na gorąco.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE