Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 400 g dynia
- 1 kg cukinia
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka papryka czerwona
- 1 sztuka papryka żółta
- 50 g szpinak
- 3 łyżki natka pietruszki
posiekana - 300 g kiełbasa
- olej
do smażenia - 2 łyżki keczup
- 6 łyżeczek koncentrat pomidorowy
- 1 łyżeczka musztarda
- sól
do smaku - pieprz kolorowy
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w krążki i usmaż w garnku na małej ilości rozgrzanego oleju. Następnie dodaj oczyszczony szpinak i smaż, aż ściemnieje.
- Dynię obierz. Z cukinii oraz dyni wydrąż nasiona, a miąższ pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Papryki pokrój w kostkę i dodaj do zawartości garnka.
- Warzywa duś na małym ogniu przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Kiełbasę pokrój w średniej wielkości kostkę i usmaż na rozgrzanym oleju.
- Do garnka dodaj usmażoną kiełbasę, keczup, koncentrat pomidorowy, musztardę, przyprawy oraz natkę pietruszki. Wymieszaj i duś razem jeszcze przez 5 minut.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku