Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kolorowe leczo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kolorowe leczo można wzbogacić dodając do niego podsmażony boczek. Zamiast chili do potrawy można dodać kilka ząbków przeciśniętego przez praskę czosnku.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 400 g  dynia
  • 1 kg  cukinia
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  papryka żółta
  • 50 g  szpinak
  • 3 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • 300 g  kiełbasa
  • olej
    do smażenia
  • 2 łyżki  keczup
  • 6 łyżeczek  koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżeczka  musztarda
  • sól
    do smaku
  • pieprz kolorowy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w krążki i usmaż w garnku na małej ilości rozgrzanego oleju. Następnie dodaj oczyszczony szpinak i smaż, aż ściemnieje.
  2. Dynię obierz. Z cukinii oraz dyni wydrąż nasiona, a miąższ pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Papryki pokrój w kostkę i dodaj do zawartości garnka.
  3. Warzywa duś na małym ogniu przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Kiełbasę pokrój w średniej wielkości kostkę i usmaż na rozgrzanym oleju.
  4. Do garnka dodaj usmażoną kiełbasę, keczup, koncentrat pomidorowy, musztardę, przyprawy oraz natkę pietruszki. Wymieszaj i duś razem jeszcze przez 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Zobacz więcej na temat:

leczoprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE