Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kolorowe risotto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ryżu
  • 2.5 szklanki  bulionu drobiowego
  • 1/2 szklanki  groszku konserwowego
  • olej
  • 1/2 sztuki słoika marynowanej papryki
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • 1 ząbek  czosnku
  • 4 sztuki pomidory
  • pieprz
  • 1 sztuka podwójna pierś z kurczaka
  • 2 sztuki marchewki

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę z czosnkiem obierz i drobno posiekaj. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj mięso, oprósz je solą oraz pieprzem i wymieszaj. Smaż wszystko przez 8-10 minut, mieszając od czasu do czasu.
  3. Marchewki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do smażącego się kurczaka. Następnie podlej wszystko 1/2 szklanki bulionu i duś do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz papryki i odsączony czosnek.
  4. W oddzielnym garnku zagotuj 2 szklanki bulionu, po czym wsyp do niego ryż. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Wymieszaj z mięsem i warzywami. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE