Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kolorowe roladki z indyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  piersi z indyka
  • 200 g  żółtego sera
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • rozmaryn
    Marynata
  • 2 sztuki dymki
  • 1 ząbek  czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 1/2 szklanki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Marynata: Dymki i czosnek obierz i posiekaj. Następnie dodaj startą skórkę oraz sok z cytryny, oliwę, sól oraz pieprz i wymieszaj.
  2. Mięso umyj, osusz i przekrój wzdłuż na duże plastry. Następnie włóż indyka do marynaty i odstaw na 40 minut. Po tym czasie odsącz mięso z marynaty.
  3. Ser i umyte papryki pokrój w cienkie paseczki. Rozłóż składniki na mięsie, zwiń w roladkę i zepnij wykałaczką.
  4. Przygotowane roladki obsmaż z każdej strony na patelni, po czym przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj gałązkę rozmarynu i wstaw mięso do piekarnika nagrzanego do 160 st. C.
  5. Skrop olejem, przykryj folią aluminiową i zostaw na 15 minut, by doszły.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE