Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 kg piersi z indyka
- 200 g żółtego sera
- 1 sztuka żółta papryka
- 1 sztuka czerwona papryka
- olej
- sól
- pieprz
- rozmaryn
- Marynata
- 2 sztuki dymki
- 1 ząbek czosnku
- sok z 1 cytryny
- skórka starta z 1 cytryny
- 1/2 szklanki oliwy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marynata: Dymki i czosnek obierz i posiekaj. Następnie dodaj startą skórkę oraz sok z cytryny, oliwę, sól oraz pieprz i wymieszaj.
- Mięso umyj, osusz i przekrój wzdłuż na duże plastry. Następnie włóż indyka do marynaty i odstaw na 40 minut. Po tym czasie odsącz mięso z marynaty.
- Ser i umyte papryki pokrój w cienkie paseczki. Rozłóż składniki na mięsie, zwiń w roladkę i zepnij wykałaczką.
- Przygotowane roladki obsmaż z każdej strony na patelni, po czym przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj gałązkę rozmarynu i wstaw mięso do piekarnika nagrzanego do 160 st. C.
- Skrop olejem, przykryj folią aluminiową i zostaw na 15 minut, by doszły.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia