Dzisiaj jest: Poniedziałek, 04.03.2024 Imieniny: Kazimierza i Łucji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotleciki cevapcici


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa wołowego
  • 3 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki  mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżeczka  mielonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki  majeranku
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso zmiel z dodatkiem dwóch cebul i czosnku. Do powstałej masy dodaj jedną posiekaną cebulę, słodką i ostrą paprykę, kolendrę oraz majeranek. Wyrób wszystko na jednolitą masę, włóż do miski i wstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Po wyjęciu zostaw mięso na 10 minut w temperaturze pokojowej. Następnie formuj z masy mięsnej podłużne kiełbaski wokół patyczków do szaszłyków (patyczki namocz wcześniej na 30 minut w zimnej wodzie).
  3. Gotowe kotleciki posmaruj olejem, połóż na ruszcie piekarnika i piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE