Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.05.2020 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kotleciki z daktylami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 kg  karkówki lub łopatki wieprzowej
  • 5 dag  mielonych orzechów włoskich
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz
  • suszone daktyle
  • mąka krupczatka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso zmiel. Dodaj orzechy, jajko i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ponownie zmiel.
  2. Daktyle przekrój na pół. Z masy mięsnej formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i nadziewaj daktylami. Gotowe kotleciki obtocz w mące.
  3. W głębokiej patelni mocno rozgrzej olej. Włóż kotleciki. Smaż 5 minut, mieszając. Osącz na papierowym ręczniku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE