Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki kotlety schabowe
- 30 dag serka homogenizowanego naturalnego
- 1 pęczek cienkiego szczypiorku
- 1/2 sztuki pęczka koperku
- mały ząbek czosnku
- olej
- 2 łyżki musztardy miodowej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety opłucz, osusz i delikatnie rozbij. Natrzyj musztardą wymieszaną z solą i pieprzem. Tak przygotowane kotlety usmaż na rozgrzanym oleju.
- Szczypiorek i koperek umyj, osusz i drobno posiekaj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj wszystko do serka, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
- Kotlety podawaj z ziemniaczkami z wody udekorowane ziołowym serkiem.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy