Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 1 sztuka cebula
- 150 g buraczków pieczonych
- 3 sztuki żółtka
- 2 łyżki kaparów
- 100 ml soku z buraczków
- 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, posiekaj. Buraki pokrój w drobną kostkę. Mięso przełóż do miski. Dodaj cebulę, buraczki, żółtka, sok, kapary, sól i pieprz. Wymieszaj i odstaw na 20 minut do lodówki.
- Natkę pietruszki umyj, osusz, posiekaj i dodaj do masy mięsnej. Wymieszaj. Z masy formuj kotleciki i smaż je na rozgrzanym oleju, aż sie zrumienią. Następnie przełóż kotlety do naczynia żaroodpornego. Piecz 15 minut w 190 st. C.
Źródło przepisu: Przyslij przepis