Dzisiaj jest: Niedziela, 01.12.2024 Imieniny: Natalii i Eligiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlet mielony po szwedzku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego wołowego
  • 1 sztuka cebula
  • 150 g  buraczków pieczonych
  • 3 sztuki żółtka
  • 2 łyżki  kaparów
  • 100 ml  soku z buraczków
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj. Buraki pokrój w drobną kostkę. Mięso przełóż do miski. Dodaj cebulę, buraczki, żółtka, sok, kapary, sól i pieprz. Wymieszaj i odstaw na 20 minut do lodówki.
  2. Natkę pietruszki umyj, osusz, posiekaj i dodaj do masy mięsnej. Wymieszaj. Z masy formuj kotleciki i smaż je na rozgrzanym oleju, aż sie zrumienią. Następnie przełóż kotlety do naczynia żaroodpornego. Piecz 15 minut w 190 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE