Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety mielone faszerowane pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 800 g  mieszanego mięsa mielonego
  • 1 sztuka czerstwa kajzerka
  • 1 szklanka  mleka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka duża cebula
  • 400 g  pieczarek
  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • 1 łyżka  masła
  • 3 łyżki  oleju
  • 6-8 łyżek  bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Mięso przełóż do miseczki, dodaj odciśniętą kajzerkę, połowę posiekanej cebuli, jajka oraz musztardę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wyrób na jednolitą masę.
  2. Pieczarki oczyść, posiekaj, wymieszaj z pozostałą cebulą i podsmaż wszystko na maśle. Dopraw do smaku.
  3. Z masy mięsnej uformuj placuszki. Na każdy nałóż po porcji pieczarkowego farsz. Dobrze zlep i uformuj owalne kotlety. Obtocz je w bułce tartej i usmaż na rumiano.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE