Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
800 g mieszanego mięsa mielonego
1 sztuka czerstwa kajzerka
1 szklanka mleka
2 sztuki jajka
1 sztuka duża cebula
400 g pieczarek
1 łyżeczka ostrej musztardy
1 łyżka masła
3 łyżki oleju
6-8 łyżek bułki tartej
sól
pieprz
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Mięso przełóż do miseczki, dodaj odciśniętą kajzerkę, połowę posiekanej cebuli, jajka oraz musztardę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wyrób na jednolitą masę.
- Pieczarki oczyść, posiekaj, wymieszaj z pozostałą cebulą i podsmaż wszystko na maśle. Dopraw do smaku.
- Z masy mięsnej uformuj placuszki. Na każdy nałóż po porcji pieczarkowego farsz. Dobrze zlep i uformuj owalne kotlety. Obtocz je w bułce tartej i usmaż na rumiano.
Źródło przepisu: Smacznego!























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!