Dzisiaj jest: Wtorek, 28.06.2022 Imieniny: Leona i Ireneusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Kotlety mielone z kalafiorem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 kg  mięsa mielonego z indyka
  • 1/2 sztuki średniej wielkości kalafiora
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Z kalafiora oderwij liście, podziel go na małe różyczki, umyj i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź, odstaw do ostygnięcia, a następnie rozgnieć go dokładnie widelcem.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygnięcia.
  3. Do miski włóż mięso mielone, rozgnieciony kalafior, cebulę oraz jajko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy formuj kotleciki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE