Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1/2 kg drobiowego mięsa mielonego
1 sztuka mała czerstwa bułka
mleko
1 sztuka średnia cebula
1 sztuka jajko
sól
świeżo mielony czarny pieprz
bułka tarta
olej rzepakowy
1 sztuka kulka mozzarelli
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czerstwą bułkę namocz na 10 minut w mleku. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.
- Mięso mielone wyrób razem z odsączoną z mleka bułką, cebulą, solą, pieprzem i jajkiem.
- Uformuj placek wielkości dłoni, na jego środku połóż plasterek sera mozzarella i przykryj drugim plackiem z mięsa. Dobrze sklej boki i obtocz w bułce tartej.
- Na patelni mocno rozgrzej olej. Obsmaż na nim kotlety z dwóch stron.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka