Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1/2 kg drobiowego mięsa mielonego
- 1 sztuka mała czerstwa bułka
- mleko
- 1 sztuka średnia cebula
- 1 sztuka jajko
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz
- bułka tarta
- olej rzepakowy
- 1 sztuka kulka mozzarelli
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czerstwą bułkę namocz na 10 minut w mleku. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.
- Mięso mielone wyrób razem z odsączoną z mleka bułką, cebulą, solą, pieprzem i jajkiem.
- Uformuj placek wielkości dłoni, na jego środku połóż plasterek sera mozzarella i przykryj drugim plackiem z mięsa. Dobrze sklej boki i obtocz w bułce tartej.
- Na patelni mocno rozgrzej olej. Obsmaż na nim kotlety z dwóch stron.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka