Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kotlety mielone z mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 kg  drobiowego mięsa mielonego
  • 1 sztuka mała czerstwa bułka
  • mleko
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • bułka tarta
  • olej rzepakowy
  • 1 sztuka kulka mozzarelli

Sposób przyrządzania:

  1. Czerstwą bułkę namocz na 10 minut w mleku. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.
  2. Mięso mielone wyrób razem z odsączoną z mleka bułką, cebulą, solą, pieprzem i jajkiem.
  3. Uformuj placek wielkości dłoni, na jego środku połóż plasterek sera mozzarella i przykryj drugim plackiem z mięsa. Dobrze sklej boki i obtocz w bułce tartej.
  4. Na patelni mocno rozgrzej olej. Obsmaż na nim kotlety z dwóch stron.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE