Dzisiaj jest: Sobota, 21.05.2022 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kotlety mielone z mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 kg  drobiowego mięsa mielonego
  • 1 sztuka mała czerstwa bułka
  • mleko
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • bułka tarta
  • olej rzepakowy
  • 1 sztuka kulka mozzarelli

Sposób przyrządzania:

  1. Czerstwą bułkę namocz na 10 minut w mleku. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.
  2. Mięso mielone wyrób razem z odsączoną z mleka bułką, cebulą, solą, pieprzem i jajkiem.
  3. Uformuj placek wielkości dłoni, na jego środku połóż plasterek sera mozzarella i przykryj drugim plackiem z mięsa. Dobrze sklej boki i obtocz w bułce tartej.
  4. Na patelni mocno rozgrzej olej. Obsmaż na nim kotlety z dwóch stron.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE