Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
25 dag mięsa mielonego wołowego
25 dag mięsa mielonego wieprzowego
1 sztuka cebula
2 sztuki jajka
1 ząbek czosnku
3 łyżki bułki tartej
oliwki nadziewane papryką
pieprz
sól
oregano
zioła prowansalskie
olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso przełóż do miski. Dodaj jajka, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i wymieszaj na jednolitą masę.
- Nabieraj porcje mięsa, lekko spłaszcz w dłoni, a następnie na środku układaj 4 oliwki, jedna obok drugiej. Formuj kotleciki.
- Kotlety panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Źródło przepisu: przyślij przepis!