Dzisiaj jest: Sobota, 19.09.2020 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kotlety mielone z oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 25 dag  mięsa mielonego wołowego
  • 25 dag  mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki jajka
  • 1 ząbek  czosnku
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • oliwki nadziewane papryką
  • pieprz
  • sól
  • oregano
  • zioła prowansalskie
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajka, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i wymieszaj na jednolitą masę.
  2. Nabieraj porcje mięsa, lekko spłaszcz w dłoni, a następnie na środku układaj 4 oliwki, jedna obok drugiej. Formuj kotleciki.
  3. Kotlety panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE