Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety mielone z oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 25 dag  mięsa mielonego wołowego
  • 25 dag  mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki jajka
  • 1 ząbek  czosnku
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • oliwki nadziewane papryką
  • pieprz
  • sól
  • oregano
  • zioła prowansalskie
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajka, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i wymieszaj na jednolitą masę.
  2. Nabieraj porcje mięsa, lekko spłaszcz w dłoni, a następnie na środku układaj 4 oliwki, jedna obok drugiej. Formuj kotleciki.
  3. Kotlety panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE