Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kotlety mielone z pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 60 dag  mięsa mielonego
  • 1 sztuka sucha kajzerka
  • mleko
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżeczki  przyprawy do mięsa mielonego
  • 1 szczypta  suszonej szałwii
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • pieprz
    Farsz
  • 30 dag  pieczarek
  • 2 łyżki  masła
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym maśle, oprósz solą, tymiankiem oraz pieprzem. Smaż do momentu, aż cały sos odparuje.
  2. Mięso wymieszaj z namoczoną w mleku, odciśniętą kajzerką, jajkiem, bułką tartą, startą na drobnej tarce cebulą i przyprawami.
  3. Z masy mięsnej uformuj 8 płaskich placków. Na każdy nałóż farsz z pieczarek i uformuj kotleciki. Panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane. Podawaj z mizerią i kuskusem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE