Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety mielone zapiekane z mozzarellą i cebulą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 7 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka jajko
  • tłuszcz do formy
  • 1 sztuka biała cebula
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka czerstwa bułka kajzerka
  • 150 ml  mleka
  • gałka muszkatołowa do smaku
  • 1 sztuka kulka sera mozzarella
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  bułki tartej + do panierki
  • smalec do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski włóż czerstwą kajzerkę i podlej ją 150 ml mleka tak, żeby bułka całkowicie nim nasiąkła.
  2. Do miski z mięsem i pokrojoną w kostkę białą cebulą dodaj odciśniętą bułkę, jajko i 3 łyżki bułki tartej.
  3. Mięso wyrób ręką. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Następnie uformuj 7 kotlecików i obtocz je w bułce tartej.
  4. Na patelni rozgrzej porcję smalcu i usmaż wszystkie kotlety.
  5. Każdego kotleta przekrój na pół i spody ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
  6. Na spodach kotletów połóż krążki czerwonej cebuli, plastry mozzarelli i wierzchy kotletów. Zapiekaj do rozpuszczenia sera.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE