Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kotlety mielone zapiekane z mozzarellą i cebulą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 7 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka jajko
  • tłuszcz do formy
  • 1 sztuka biała cebula
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka czerstwa bułka kajzerka
  • 150 ml  mleka
  • gałka muszkatołowa do smaku
  • 1 sztuka kulka sera mozzarella
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  bułki tartej + do panierki
  • smalec do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski włóż czerstwą kajzerkę i podlej ją 150 ml mleka tak, żeby bułka całkowicie nim nasiąkła.
  2. Do miski z mięsem i pokrojoną w kostkę białą cebulą dodaj odciśniętą bułkę, jajko i 3 łyżki bułki tartej.
  3. Mięso wyrób ręką. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Następnie uformuj 7 kotlecików i obtocz je w bułce tartej.
  4. Na patelni rozgrzej porcję smalcu i usmaż wszystkie kotlety.
  5. Każdego kotleta przekrój na pół i spody ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
  6. Na spodach kotletów połóż krążki czerwonej cebuli, plastry mozzarelli i wierzchy kotletów. Zapiekaj do rozpuszczenia sera.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE