Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 kg schabu
- 1 sztuka puszka ananasa
- 1 opakowanie mozzarelli
- 1/2 szklanki żurawiny
- sok z 1 cytryny
- mąka do panierowania
- kolorowy pieprz mielony
- oliwa z oliwek
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Schab opłucz, osusz, pokrój na plastry, rozbij i dopraw solą oraz pieprzem. Odstaw mięso na 60 minut do lodówki.
- Po tym czasie kotlety obtocz w mące i usmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Gotowe kotlety zdejmij z patelni na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego, skrop sokiem z cytryny.
- Na każdym kotlecie ułóż po 1 plasterku mozzarelli i ananasa. Na środek ananasa wyłóż po 2-3 owoce żurawiny. Całość oprósz solą i pieprzem. Piecz 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku