Dzisiaj jest: Niedziela, 06.10.2024 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety schabowe zapiekane z miodem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kotlety schabowe zapiekane z miodem najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki  schab
    kotlety z kością i tłuszczem
  • 8 ząbków  czosnek
  • 10 listków  szałwia
  • 5 łyżek  miód
    płynny
  • sól gruboziarnista
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 łyżeczka  smalec

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety umyj, osusz. Tłuszcz na kotletach ponacinaj w kratkę. 2. Czosnek obierz, rozgnieć ząbki ręką i podsmaż go na rozgrzanym smalcu. Następnie zdejmij czosnek z patelni, a na rozgrzany tłuszcz wrzuć mięso. Najpierw połóż je tłuszczem w dół. Kiedy tłuszcz się zrumieni, połóż kotlety płasko na patelni i smaż po 4 minuty z każdej strony.
  2. Po tym czasie kotlety przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj podsmażony czosnek, listki szałwii oraz sól. Na koniec skrop mięso miodem. Piecz przez 10 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE