Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 400 g wołowiny
- 1 sztuka podwójna pierś z kurczaka
- 2 sztuki kajzerki
- 1 sztuka jajko
- 1 sztuka żółtko
- 1 sztuka cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- Dodatkowo
- 1 łyżka oleju
- 3 sztuki ziemniaki
- 1-2 szklanki bulionu warzywnego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Kajzerki namocz w szklance wody, odciśnij i zmiel razem z wołowiną.
- Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju i dodaj do masy mięsnej.
- Do zmielonego mięsa dodaj pokrojonego kurczaka, jajko oraz żółtko i wymieszaj.
- Mięso dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wyrób. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na wstążki.
- Wilgotnymi rękami formuj z mięsa kotlety i owijaj je wstążkami z ziemniaków. Kotlety przełóż do garnka, zalej bulionem i duś 20 minut.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia