Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety wołowo-drobiowe w ziemniakach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 400 g  wołowiny
  • 1 sztuka podwójna pierś z kurczaka
  • 2 sztuki kajzerki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka żółtko
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • 1 łyżka  oleju
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 1-2 szklanki  bulionu warzywnego

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Kajzerki namocz w szklance wody, odciśnij i zmiel razem z wołowiną.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju i dodaj do masy mięsnej.
  3. Do zmielonego mięsa dodaj pokrojonego kurczaka, jajko oraz żółtko i wymieszaj.
  4. Mięso dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wyrób. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na wstążki.
  5. Wilgotnymi rękami formuj z mięsa kotlety i owijaj je wstążkami z ziemniaków. Kotlety przełóż do garnka, zalej bulionem i duś 20 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE