Dzisiaj jest: Wtorek, 25.06.2024 Imieniny: Łucji i Wilhelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety z marchewką i groszkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  wieprzowego mięsa mielonego
  • 2 sztuki jajka
  • 3 łyżki  kaszy manny
  • 2 łyżki  bułki tartej + kilka łyżek do panierowania kotletów
  • sól
  • olej
  • pieprz
  • 2 łyżki  przyprawy do dań meksykańskich
  • 350 g  mrożonej mieszanki marchewki i groszku
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła. Podsmaż na nim drobno posiekaną cebulę. Po chwili dodaj marchew i groszek. Duś wszystko przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Mięso mielone włóż do miski. Dodaj jajka, kaszę manną i 2 łyżki bułki tartej. Dopraw przyprawą do dań meksykańskich, solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.
  3. Z tak przygotowanej masy formuj małe placki, na ich środek wyłóż farsz groszkowo-marchewkowy i formuj kulki. Gotowe kotlety obtaczaj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE