Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Królik duszony w majeranku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka królik
  • 2 sztuki cebule
  • majeranek
  • vegeta
  • 2-3 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Królika włóż na kilka dni do zamrażalnika, co sprawi że mięso będzie bardziej kruche. Następnie rozmroź królika i poporcjuj. Następnie na godzinę włóż mięso do wody. Po tym czasie osusz i oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Przyprawionego królika podsmaż na rozgrzanym oleju, aż będzie miał złoty kolor. Dodaj pokrojone w półplasterki cebule. Oprósz vegetą oraz majerankiem. Podlej wszystko wodą i duś do miękkości.
  3. Następnie mięso wyjmij i podsmaż na rozgrzanej patelni na rumiano. Powstały sos zagęść mąką. Królika podawaj razem z sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE