Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kurczak faszerowany mięsem mielonym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka kurczak (1,4 kg)
  • 3 łyżki  masła
  • 20 dag  mięsa mielonego
  • 1 sztuka bułka kajzerka
  • 1/3 szklanki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • mleko
  • 1 sztuka cebula
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz, natrzyj masłem, solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka w środku i na zewnątrz. Schłodź.
  2. Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, podsmaż i przestudź.
  3. Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułką, jajkiem, natką pietruszki, resztą miękkiego masła, 2-3 łyżkami zimnej wody, bułką tartą i podsmażoną cebulą. Dopraw masę do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
  4. Kurczaka napełnij masą mięsną i zaszyj otwór. Ułóż w natłuszczonej brytfannie. Podlej 1/2 szklanki wody. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C. Od czasu do czasu polewaj powstałym sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE