Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1.5 kg kurczak
jeden, duży - 225 g mieszanka meksykańska
mrożone marchew, fasola szparagowa, kukurydza, groszek zielony, cebula, papryka, czerwona fasola - 2 sztuki cebula
średnia - 4 kromki bułka
- 1/2 szklanki śmietana
- 2 sztuki jajka
- 2 łyżeczki musztarda
- 3 łyżki olej
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka rozkłóć z musztardą i śmietaną. Mieszankę meksykańską rozmroź.
- Kurczaka umyj, posmaruj olejem i oprósz solą oraz pieprzem. Schłodź.
- Kromki bułki pokrój w kostkę i dodaj do masy jajecznej. Połącz z rozmrożonymi warzywami, dopraw do smaku, wymieszaj.
- Kurczaka napełnij farszem, zszyj bawełnianą nicią. Piecz 60 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Moja kuchnia