Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kurczak faszerowany


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kurczak faszerowany najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniaczkami. Warto również dodać ulubioną surówkę.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 kg  kurczak
    jeden, duży
  • 225 g  mieszanka meksykańska
    mrożone marchew, fasola szparagowa, kukurydza, groszek zielony, cebula, papryka, czerwona fasola
  • 2 sztuki  cebula
    średnia
  • 4 kromki  bułka
  • 1/2 szklanki  śmietana
  • 2 sztuki  jajka
  • 2 łyżeczki  musztarda
  • 3 łyżki  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka rozkłóć z musztardą i śmietaną. Mieszankę meksykańską rozmroź.
  2. Kurczaka umyj, posmaruj olejem i oprósz solą oraz pieprzem. Schłodź.
  3. Kromki bułki pokrój w kostkę i dodaj do masy jajecznej. Połącz z rozmrożonymi warzywami, dopraw do smaku, wymieszaj.
  4. Kurczaka napełnij farszem, zszyj bawełnianą nicią. Piecz 60 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE