Dzisiaj jest: Piątek, 16.04.2021 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Kurczak miodowo-pomarańczowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  piersi z kurczaka
  • 1 szklanka  soku pomarańczowego
  • 2 łyżki  płynnego miodu
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Miód wymieszaj z pieprzem i solą. W marynacie miodowej obtocz kawałki kurczaka i odstaw na godzinę do lodówki.
  2. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na złoty kolor. Możesz dodać jeszcze łyżkę miodu rozpuszczonego w małej ilości wody.
  3. Zrumienionego kurczaka zalej szklanką soku. Duś pod przykryciem przez 30 minut.
  4. Podawaj z ryżem i surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE