Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kurczak na porach z sosem z marynowanej gruszki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 sztuka por
  • 2-3 łyżki  masła
  • 1 sztuka gruszka z zalewy
  • 3 łyżki  białego wina
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i dopraw solą oraz pieprzem. Usmaż na złoty kolor.
  2. Por umyj, lekko sparz, drobno posiekaj i podsmaż na maśle.
  3. Wlej wino i duś na małym ogniu do miękkości. Dopraw solą, cukrem i pieprzem.
  4. Gruszkę zmiksuj blenderem z odrobiną wody z zalewy.
  5. Ułóż por na talerzu. Na nim połóż kurczaka oraz kawałek gruszki i polej sosem z gruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE