Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka podwójna pierś z kurczaka
- makaron tagliatelle
- 2 sztuki garście rukoli
- 2 sztuki garście szpinaku
- 1 sztuka por (biała część)
- 5 sztuk dużych pieczarek
- 1/2 sztuki cebuli
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw i usmaż na rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni uduś pokrojone por, pieczarki i cebulę.
- Warzywa dopraw solą i pieprzem, a gdy już będą podduszone, wrzuć je do drobiu i dodaj rukolę oraz szpinak.
- Wymieszaj i duś jeszcze około 5 minut.
- Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do mięsa z warzywami. Duś jeszcze 3 minuty, po czym rozłóż danie na talerze.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka