Dzisiaj jest: Sobota, 01.10.2022 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Kurczak na zielono


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka podwójna pierś z kurczaka
  • makaron tagliatelle
  • 2 sztuki garście rukoli
  • 2 sztuki garście szpinaku
  • 1 sztuka por (biała część)
  • 5 sztuk dużych pieczarek
  • 1/2 sztuki cebuli
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw i usmaż na rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni uduś pokrojone por, pieczarki i cebulę.
  2. Warzywa dopraw solą i pieprzem, a gdy już będą podduszone, wrzuć je do drobiu i dodaj rukolę oraz szpinak.
  3. Wymieszaj i duś jeszcze około 5 minut.
  4. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do mięsa z warzywami. Duś jeszcze 3 minuty, po czym rozłóż danie na talerze.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE