Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kurczak nadziewany mięsem mielonym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki podwójne piersi z kurczaka
  • 30 dag  mięsa mielonego
  • 10 sztuk pieczarek
  • 2-3 sztuki cebule
  • 2-3 łyżki  przecieru pomidorowego
  • szynka parmeńska
  • natka pietruszki
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś kurczaka rozbij cieniutko i lekko posól.
  2. Mięso mielone podsmaż na patelni z posiekaną cebulą i pokrojonymi pieczarkami. Dodaj zioła prowansalskie i przecier pomidorowy. Mocno przypraw.
  3. Na rozbitą pierś wyłóż masę mięsną i posyp obficie zieloną pietruszką. Zwiń roladkę. Owiń ją folią spożywczą i mocno zwiąż na końcach, by wyglądała jak cukierek.
  4. Zagotuj wodę i włóż do niej roladkę na około 10 minut, po 5 minutach odwróć. Z ugotowanej roladki usuń folię i przestudź.
  5. Na desce rozłóż szynkę parmeńską i zawiń w nią ugotowane roladki, umocuj wykałaczkami. Obsmaż na 2-3 łyżkach oleju.
  6. Pokrój roladkę skośnie i podawaj z warzywami ugotowanymi na parze i sosem pieczeniowym lub pieczarkowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE