Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kurczak pachnący estragonem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka średni kurczak
  • 1 kg  małych ziemniaków
  • 10 dag  masła
  • 7 łyżek  posiekanego estragonu
  • sok z całej cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka opłucz, osusz i natrzyj solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wstaw na 60 minut do lodówki.
  2. Masło rozpuść i połącz z estragonem.
  3. Schłodzonego kurczaka włóż do naczynia żaroodpornego, posmaruj częścią masła z estragonem. Wstaw naczynie do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piecz 45 minut, co jakiś czas smarując masłem mięso.
  4. Na 25 minut przed końcem pieczenia obłóż kurczaka obranymi ziemniakami, posmaruj je masłem i oprósz solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE