Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kurczak po chińsku z makaronem i orzeszkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 350 g  fileta z kurczaka
  • 1/2 łyżki  startego korzenia imbiru
  • 1/2 łyżki  przyprawy do dań chińskich
  • 2 łyżki  sosu sojowego
  • papryczka chili
  • 1 łyżeczka  płynnego miodu
  • 2 sztuki dymki
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki  oleju arachidowego
  • 70 g  orzeszków ziemnych
  • 1/2 opakowania  jajecznego makaronu do dań z woka

Sposób przyrządzania:

  1. Filety umyj, osusz, pokrój w kostkę. Dopraw mięso imbirem, gałką, przyprawą, sosem sojowym i miodem. Wymieszaj i odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Chili umyj, oczyść z nasion i posiekaj razem z dymkami. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  3. Mięso usmaż na rozgrzanym oleju, zdejmij z patelni. Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmaż przez 2 minuty papryczkę chili i orzeszki.
  4. Następnie dorzuć dymkę i smaż jeszcze minutę. Po tym czasie dodaj marynatę, mięso i makaron. Podgrzewaj, mieszając.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE