Dzisiaj jest: Piątek, 12.08.2022 Imieniny: Klary i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Kurczak po chińsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  fileta z kurczaka
  • 380 sztuk mieszanki chińskiej
  • 200 g  ryżu
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z kurczaka umyj, osusz, pokrój w paski i oprósz solą. Z pomarańczy wyciśnij sok i wymieszaj go z koncentratem. Dodaj 1/3 szklanki wody. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie.
  2. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim kurczaka przez 6-7 minut. Następnie wrzuć warzywa i smaż razem 4 minuty. Po tym czasie wlej sos, duś razem przez 10 minut. Przed końcem smażenia dodaj posiekaną dymkę. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE