Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 750 g filet z kurczaka
- 300 g jogurt naturalny
bez cukru - 400 g krakersy
pikantne - 5 ziarenek pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety dokładnie umyj, osusz i pokrój w średniej wielkości paski.
- Do miski wlej jogurt. Zamocz w nim kawałki kurczaka, przykryj folią i odstaw miskę do lodówki na 3 godziny.
- Krakersy pokrusz, wymieszaj ze szczyptą świeżo zmielonego pieprzu. Kawałki kurczaka obtocz w krakersowej panierce.
- Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej kawałki kurczaka. Piecz 25 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Najlepszy kurczak