Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kurczak w chrupiącej panierce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kurczaka w chrupiącej panierce najlepiej serwować z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 750 g  filet z kurczaka
  • 300 g  jogurt naturalny
    bez cukru
  • 400 g  krakersy
    pikantne
  • 5 ziarenek  pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety dokładnie umyj, osusz i pokrój w średniej wielkości paski.
  2. Do miski wlej jogurt. Zamocz w nim kawałki kurczaka, przykryj folią i odstaw miskę do lodówki na 3 godziny.
  3. Krakersy pokrusz, wymieszaj ze szczyptą świeżo zmielonego pieprzu. Kawałki kurczaka obtocz w krakersowej panierce.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej kawałki kurczaka. Piecz 25 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepszy kurczak


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE