Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 1 sztuka żółtko
- 500 g piersi z kurczaka
- 200 g sera żółtego
- 450 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 2/3 sztuki marchewki
- olej
- sos orientalny do smaku
- przyprawa do gyrosa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i oprósz przyprawą do gyrosa. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
- Marchewki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Razem z oczyszczoną fasolką podsmaż na czystej patelni. Do warzyw dodaj sos orientalny i podgrzewaj chwilę, ciągle mieszając.
- 1 opakowanie ciasta francuskiego rozłóż na blasze do pieczenia. Na ciasto wyłóż mięso z kurczaka. Następnie posyp go startym na tarce żółtym serem. Dodaj kukurydzę oraz podsmażone fasolkę i marchewkę. Wierzch przykryj drugim płatem ciasta francuskiego i posmaruj je rozmąconym żółtkiem.
- Piecz w temperaturze 180 st. C przez 40 minut.
Źródło przepisu: przyślij przepis!