Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
2 opakowania ciasta francuskiego
1 sztuka żółtko
500 g piersi z kurczaka
200 g sera żółtego
450 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
1 sztuka puszka kukurydzy
2/3 sztuki marchewki
olej
sos orientalny do smaku
przyprawa do gyrosa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i oprósz przyprawą do gyrosa. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
- Marchewki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Razem z oczyszczoną fasolką podsmaż na czystej patelni. Do warzyw dodaj sos orientalny i podgrzewaj chwilę, ciągle mieszając.
- 1 opakowanie ciasta francuskiego rozłóż na blasze do pieczenia. Na ciasto wyłóż mięso z kurczaka. Następnie posyp go startym na tarce żółtym serem. Dodaj kukurydzę oraz podsmażone fasolkę i marchewkę. Wierzch przykryj drugim płatem ciasta francuskiego i posmaruj je rozmąconym żółtkiem.
- Piecz w temperaturze 180 st. C przez 40 minut.
Źródło przepisu: przyślij przepis!