Dzisiaj jest: Poniedziałek, 02.12.2024 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kurczak w cieście francuskim


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 2 opakowania  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka żółtko
  • 500 g  piersi z kurczaka
  • 200 g  sera żółtego
  • 450 g  mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 2/3 sztuki marchewki
  • olej
  • sos orientalny do smaku
  • przyprawa do gyrosa

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i oprósz przyprawą do gyrosa. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  2. Marchewki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Razem z oczyszczoną fasolką podsmaż na czystej patelni. Do warzyw dodaj sos orientalny i podgrzewaj chwilę, ciągle mieszając.
  3. 1 opakowanie ciasta francuskiego rozłóż na blasze do pieczenia. Na ciasto wyłóż mięso z kurczaka. Następnie posyp go startym na tarce żółtym serem. Dodaj kukurydzę oraz podsmażone fasolkę i marchewkę. Wierzch przykryj drugim płatem ciasta francuskiego i posmaruj je rozmąconym żółtkiem.
  4. Piecz w temperaturze 180 st. C przez 40 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE