Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g filetów z piersi kurczaka
- 3 sztuki pomidory
- 170 g oliwek zielonych
- 2 sztuki cebule
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- 3 sztuki torebki ryżu białego (300 g)
- 1 łyżeczka curry
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zagotuj wodę na ryż, dodaj do niej curry. Pomidory pokrój w kostkę, cebulę w piórka, czosnek w plasterki.
- Filet umyj, osusz, każdy przetnij wzdłuż na pół. Oprósz mięso solą oraz pieprzem i usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumienią, dodaj pomidory, cebulę i czosnek. Duś wszystko pod przykryciem przez 25 minut, pod koniec dodaj oliwki. Dopraw sos do smaku. Ugotuj ryż.
Źródło przepisu: Moje smaki życia