Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka filet z kurczaka
4 łyżki bułka graham
czerstwa3 łyżki orzechy włoskie
1 łyżeczka olej rzepakowy
chili (przyprawa)
do smakupapryka (przyprawa)
słodka, do smakusól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w plastry. Mięso natrzyj olejem, solą, pieprzem, chili i słodką papryką. Następnie włóż do naczynia, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 60 minut.
- Orzechy włoskie zmiksuj w blenderze i wymieszaj ze startą bułką.
- Kurczaka obtocz w orzechowej panierce i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku