Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kurczak w sosie musztardowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  piersi z kurczaka
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
    Sos musztardowy
  • 2 łyżki  musztardy
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  mąki pszennej
  • 1 szklanka  wywaru mięsnego
  • 50 ml  białego wytrawnego wina

Sposób przyrządzania:

  1. Sos musztardowy: Cebulę obierz, drobno posiekaj i zrumień na patelni bez tłuszczu. Następnie dodaj mąkę, wlej zimny wywar oraz wino, wymieszaj i zagotuj. Sos przetrzyj przez sitko. Dodaj musztardę, dopraw do smaku solą i dodaj masło.
  2. Kurczak w sosie musztardowym: Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę i obsmaż na patelni bez tłuszczu. Oprósz solą i pieprzem. Podsmażone mięso ułóż na talerzu, polej sosem musztardowym. Podawaj z ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE