Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki filet z kurczaka
2 łyżki musztarda
1 łyżka miód
pieprz
grubo mielony, do smakusól
do smakutymianek
do smaku14 sztuk pomidorki koktajlowe
1/2 pęczki rzodkiewki
1 kawałek seler naciowy
łodyga1 łyżka ocet winny
10 listków melisa
świeża4 łyżki oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso oczyść, lekko rozbij tłuczkiem. W misce wymieszaj musztardę, miód, 2 łyżki oliwy i przyprawy. Powstałą marynatą natrzyj kurczaka i odstaw na 30 minut. Po tym czasie usmaż kurczaka na patelni grillowej.
- Pomidorki, rzodkiewki i seler umyj i pokrój w plasterki. Dodaj ocet winny i 2 łyżki oliwy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj. Taką mieszanką posyp ciepłe mięso i udekoruj listkami bazylii.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia