Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki filet z kurczaka
- 2 łyżki musztarda
- 1 łyżka miód
- pieprz
grubo mielony, do smaku - sól
do smaku - tymianek
do smaku - 14 sztuk pomidorki koktajlowe
- 1/2 pęczki rzodkiewki
- 1 kawałek seler naciowy
łodyga - 1 łyżka ocet winny
- 10 listków melisa
świeża - 4 łyżki oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso oczyść, lekko rozbij tłuczkiem. W misce wymieszaj musztardę, miód, 2 łyżki oliwy i przyprawy. Powstałą marynatą natrzyj kurczaka i odstaw na 30 minut. Po tym czasie usmaż kurczaka na patelni grillowej.
- Pomidorki, rzodkiewki i seler umyj i pokrój w plasterki. Dodaj ocet winny i 2 łyżki oliwy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj. Taką mieszanką posyp ciepłe mięso i udekoruj listkami bazylii.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia