Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka filet z piersi kurczaka
- 1/2 sztuki małej kapusty pekińskiej
- kawałek pora
- 1 sztuka marchew
- 1 sztuka papryka słodka palermo
- tłuszcz
- Marynata
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1/2 łyżeczki soli
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie składniki marynaty wymieszaj w misce.
- Kurczaka pokrój w kostkę i wrzuć do marynaty. Wymieszaj.
- Warzywa pokrój w kostkę. Piersi z kurczaka podsmaż przez 5 minut na niewielkiej ilości tłuszczu. Następnie dodaj marchew, wlej 250 ml wody i duś pod przykryciem przez 5 minut.
- Wsyp pozostałe warzywa, podlej wodą i duś kolejne 5 minut. Przełóż na talerz. Podawaj z ryżem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka