Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka filet z piersi kurczaka
1/2 sztuki małej kapusty pekińskiej
kawałek pora
1 sztuka marchew
1 sztuka papryka słodka palermo
tłuszcz
- Marynata
1 łyżka ciemnego sosu sojowego
2 łyżki oleju
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1/2 łyżeczki soli
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie składniki marynaty wymieszaj w misce.
- Kurczaka pokrój w kostkę i wrzuć do marynaty. Wymieszaj.
- Warzywa pokrój w kostkę. Piersi z kurczaka podsmaż przez 5 minut na niewielkiej ilości tłuszczu. Następnie dodaj marchew, wlej 250 ml wody i duś pod przykryciem przez 5 minut.
- Wsyp pozostałe warzywa, podlej wodą i duś kolejne 5 minut. Przełóż na talerz. Podawaj z ryżem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka