Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
400 g piersi z kurczaka
1 łyżeczka świeżego masła
sok z cytryny
1 ząbek czosnku
2 sztuki marchewki
1 sztuka młoda cukinia
sól
biały pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj, osusz, pokrój wzdłuż na długie, cienkie wstążki. Następnie blanszuj warzywa we wrzątku.
- Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Ząbek czosnku rozetrzyj z solą, posmaruj mięso i odstaw w chłodne miejsce.
- Usmaż mięso na patelni bez tłuszczu, wyłóż na talerz. Dookoła kurczaka ułóż warzywa, na wierzchu połóż wiórki masła.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza