Dzisiaj jest: Piątek, 14.08.2020 Imieniny: Alfreda i Euzebiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kurczak z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka  świeżego masła
  • sok z cytryny
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka młoda cukinia
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj, osusz, pokrój wzdłuż na długie, cienkie wstążki. Następnie blanszuj warzywa we wrzątku.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Ząbek czosnku rozetrzyj z solą, posmaruj mięso i odstaw w chłodne miejsce.
  3. Usmaż mięso na patelni bez tłuszczu, wyłóż na talerz. Dookoła kurczaka ułóż warzywa, na wierzchu połóż wiórki masła.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE