Dzisiaj jest: Niedziela, 25.02.2024 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kurczak zapiekany na warzywach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 2 l  bulionu warzywnego
  • 6 sztuk kawałków kurczaka
  • 200 g  fasolki szparagowej
  • 6 sztuk marchewek
  • 1 sztuka cukinia
  • 3 łyżki  oleju
  • zioła prowansalskie
  • tymianek
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kawałki kurczaka ugotuj w bulionie warzywnym, doprawionym solą oraz pieprzem. Gdy mięso będzie miękkie wyłóż je na talerz.
  2. Marchewkę obierz, pokrój w słupki i gotuj 10 minut w osolonym wrzątku. Podobnie ugotuj fasolkę szparagową. Cukinię pokrój w plastry.
  3. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż marchew. Na niej ułóż kurczaka, posyp ziołami prowansalskimi i tymiankiem. Piecz pod przykryciem przez 15 minut.
  4. Po tym czasie dodaj fasolkę oraz cukinię i polej wszystko olejem. Piecz kolejne 15 minut.Następnie oprósz mięso słodką papryką, solą oraz pieprzem i zapiekaj jeszcze 10 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE