Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kurpiowskie kotlety schabowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 600 g  schabu bez kości
  • 150 g  mocno wędzonej kiełbasy
  • 1 łyżka  mąki pszennej
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  smalcu
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżeczka  drobno posiekanego imbiru
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety i rozbij je tłuczkiem na bardzo cienkie płaty.
  2. Z kiełbasy zdejmij skórę, zmiel. z dodatkiem imbiru. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Tak przygotowanym farszem posmaruj rozbite płaty mięsa.
  3. Zwiń schab ciasno w rulony, oprósz solą i pieprzem. Obtocz w mące i rozmąconym jajku. Smaż na mocno rozgrzanym smalcu.
  4. Pod koniec smażenia dodaj masło i jeszcze chwilę duś pod przykryciem.
  5. Gotowe danie podawaj z kaszą gryczaną polaną stopioną słoniną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE