Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kuskus z warzywami i pieczoną polędwiczką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kuskus z warzywami i pieczoną polędwiczką to przepis na smaczny i dietetyczny obiad. Danie można podawać z sałatką z rukoli skropioną sokiem z cytryny i olejem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  kasza kuskus
  • 380 g  polędwiczka wieprzowa
  • 6 ząbków  czosnek
  • 1 pęczek  cebula dymka
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 1/2 łyżeczki  papryka (przyprawa)
    ostra
  • 1 łyżka  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczkę umyj, osusz i pokrój w grube plastry. Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym, skrop olejem i oprósz solą, pieprzem i papryką. Dodaj nieobrany czosnek i dymkę. Piecz 20 minut w 180 st. C.
  2. Na patelni grillowej usmaż pokrojoną paprykę i czerwoną cebulę. Kuskus zalej wrzątkiem, przykryj i zostaw na 5 minut. Po tym czasie wymieszaj kaszę widelcem, a następnie dodaj podsmażone warzywa i wymieszaj.
  3. Kuskus z warzywami podawaj jako dodatek do upieczonej polędwiczki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 6

Przepisy: 41


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE