Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 3 sztuki średnie cukinie
- 3 sztuki cebule
- 4 sztuki białe papryki
- 1 sztuka i 1/2 pętka kiełbasy
- 2 łyżki oleju
- 180 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka vegety
- 1 pęczek natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę i chwilę wszystko podsmaż.
- Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Cukinię obierz i również pokrój w kostkę. Paprykę i cukinię dorzuć do patelni. Dopraw do smaku ostrą i słodką papryką, vegetą, solą i pieprzem. Podlej wszystko szklanką wody i duś do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy, majeranek oraz posiekaną natkę pietruszki.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników