Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
3 sztuki średnie cukinie
3 sztuki cebule
4 sztuki białe papryki
1 sztuka i 1/2 pętka kiełbasy
2 łyżki oleju
180 g koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka majeranku
sól
pieprz
1 łyżeczka vegety
1 pęczek natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę i chwilę wszystko podsmaż.
- Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Cukinię obierz i również pokrój w kostkę. Paprykę i cukinię dorzuć do patelni. Dopraw do smaku ostrą i słodką papryką, vegetą, solą i pieprzem. Podlej wszystko szklanką wody i duś do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy, majeranek oraz posiekaną natkę pietruszki.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników