Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Leczo z cukinią i kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki średnie cukinie
  • 3 sztuki cebule
  • 4 sztuki białe papryki
  • 1 sztuka i 1/2 pętka kiełbasy
  • 2 łyżki  oleju
  • 180 g  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  ostrej papryki
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka  vegety
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę i chwilę wszystko podsmaż.
  2. Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Cukinię obierz i również pokrój w kostkę. Paprykę i cukinię dorzuć do patelni. Dopraw do smaku ostrą i słodką papryką, vegetą, solą i pieprzem. Podlej wszystko szklanką wody i duś do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy, majeranek oraz posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE