Dzisiaj jest: Piątek, 30.10.2020 Imieniny: Zenobii i Przemysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Leczo z jajkami i kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki cebule
  • 20 dag  kiełbasy
  • 8 sztuk czerwonych papryk
  • 8 sztuk dojrzałych pomidorów
  • 4 sztuki jajka
  • 1 pęczek  cebuli dymki
  • olej do smażenia
  • sól drobnoziarnista
  • czarny pieprz grubo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz i pokrój w ósemki. Kiełbasy obierz ze skórki i pokrój w cienkie półplasterki. Papryki umyj pod bieżącą wodą, a po wydrążeniu gniazd nasiennych pokrój na kawałki. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój na małe kawałki.
  2. Na głębokiej patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż na nim cebulę oraz kiełbasę. Następnie dodaj kawałki papryk oraz pomidory. Składniki oprósz solą oraz pieprzem. Duś do momentu, aż papryki zmiękną.
  3. Dymkę umyj i posiekaj. Do zawartości patelni wbij kolejno jajka. Leczo podgrzewaj do czasu, aż jajka się zetną, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia i dodaj posiekaną dymkę. Wymieszaj. Podawaj gorące z pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.60 Ocen: 5

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE