Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka duży kabaczek
3-4 sztuki marchewki
300 g kiełbasy
300 g fasolki szparagowej
2 sztuki papryki
puszka pomidorów
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 sztuki cebule
olej
sól
1/2 sztuki drobiowej kostki rosołowej
pieprz
3 sztuki liście laurowe
przyprawa uniwersalna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Kiełbasę, papryki, marchewki i cebule pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Kabaczka pokrój w kostkę, oprósz solą, pieprzem i przyprawą. Dodaj do smażących się warzyw. Następnie dorzuć fasolkę, liście laurowe, pomidory i pokruszoną kostkę rosołową. Duś wszystko razem przez chwilę. Na koniec dodaj koncentrat i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyslij przepis