Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka duży kabaczek
- 3-4 sztuki marchewki
- 300 g kiełbasy
- 300 g fasolki szparagowej
- 2 sztuki papryki
- puszka pomidorów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 sztuki cebule
- olej
- sól
- 1/2 sztuki drobiowej kostki rosołowej
- pieprz
- 3 sztuki liście laurowe
- przyprawa uniwersalna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Kiełbasę, papryki, marchewki i cebule pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Kabaczka pokrój w kostkę, oprósz solą, pieprzem i przyprawą. Dodaj do smażących się warzyw. Następnie dorzuć fasolkę, liście laurowe, pomidory i pokruszoną kostkę rosołową. Duś wszystko razem przez chwilę. Na koniec dodaj koncentrat i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyslij przepis