Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Leczo z kabaczkiem, fasolką i kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży kabaczek
  • 3-4 sztuki marchewki
  • 300 g  kiełbasy
  • 300 g  fasolki szparagowej
  • 2 sztuki papryki
  • puszka pomidorów
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 3 sztuki cebule
  • olej
  • sól
  • 1/2 sztuki drobiowej kostki rosołowej
  • pieprz
  • 3 sztuki liście laurowe
  • przyprawa uniwersalna

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Kiełbasę, papryki, marchewki i cebule pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Kabaczka pokrój w kostkę, oprósz solą, pieprzem i przyprawą. Dodaj do smażących się warzyw. Następnie dorzuć fasolkę, liście laurowe, pomidory i pokruszoną kostkę rosołową. Duś wszystko razem przez chwilę. Na koniec dodaj koncentrat i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE