Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
300 g kiełbasy podwawelskiej
1 sztuka cukinia
2 sztuki czerwone papryki
2 sztuki cebule
2 ząbki czosnku
1/2 sztuki słoiczka koncentratu pomidorowego
1 kostka warzywna
2 łyżki oleju
2 sztuki gałązki natki pietruszki
4 sztuki kajzerki
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek obierz i drobno posiekaj. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Kiełbasę pokrój w plasterki. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cukinię umyj, osusz i pokrój w dość duże kawałki.
- Kostkę warzywną rozpuść w szklance wrzątku, a koncentrat rozprowadź w drugiej szklance wody.
- W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj pokrojone kiełbasę, paprykę oraz cukinię. Smaż wszystko razem przez 5 minut, często mieszając. Po tym czasie dodaj bulion oraz koncentrat i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i gotuj jeszcze 30 minut.
- Przed podaniem posyp danie posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczywem lub ryżem.
Źródło przepisu: moje smaki życia