Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Leczo z kurczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  piersi z kurczaka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cukinia
  • 1 sztuka kiełbasa zwyczajna
  • 2 sztuki marchewki
  • 20 dag  zielonej i żółtej fasolki szparagowej
  • 4 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 2 szklanki  bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka  kminku
  • 2 łyżki  mąki
  • rozmaryn do dekoracji
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię obierz, a następnie pokrój w kostkę. Marchewki obierz, umyj i pokrój w talarki. Fasolkę szparagową umyj, odetnij końcówki i podziel na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Kiełbasę pokrój w talarki. Piersi z kurczaka oczyść i pokrój na małe kawałki.
  3. W rondelku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę z czosnkiem. Następnie dołóż kawałki kurczaka i kiełbasę. Kiedy mięso się zarumieni, oprósz je mąką i dodaj cukinię, marchewki oraz fasolkę szparagową. Dołóż koncentrat pomidorowy. Smaż wszystko przez 5-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie wlej bulion warzywny i duś 25-30 minut pod przykryciem na wolnym ogniu.
  4. Leczo przypraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Przed podaniem udekoruj potrawę rozmarynem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE