Dzisiaj jest: Sobota, 11.07.2020 Imieniny: Olgi i Pelagii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Leczo z ryżem i kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 300 g  kiełbasy jałowcowej
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 400 g  białej fasoli
  • 400 g  pomidorów z puszki
  • 4 ząbki  czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • słodka mielona papryka
  • ostra mielona papryka
  • zioła prowansalskie
  • 1/2 sztuki pęczka pietruszki
  • kilka łyżek oleju z pestek dyni
  • ryż
  • rzeżucha

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Pomidory i kiełbasę pokrój, a czosnek przeciśnij przez praskę. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
  2. Na oleju zeszklij cebulę. Następnie dodaj kiełbasę i chwilę podsmaż. Dorzuć pomidory, fasolę, czosnek, papryki, przyprawy i zioła. Smaż wszystko przez 15 minut, aż powstanie sos.
  3. Dodaj olej z pestek dyni oraz drobno posiekaną pietruszkę i dopraw do smaku. Duś pod przykryciem przez 3 minuty. Podawaj na porcji ryżu, udekorowane rzeżuchą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE