Dzisiaj jest: Czwartek, 09.07.2020 Imieniny: Zenona i Weroniki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Leczo z ziemniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 80 dag  ziemniaków
  • 2 sztuki duże cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżeczka  słodkiej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki  kminku
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka puszka pomidorów w zalewie
  • kilka łyżek koncentratu pomidorowego
  • 25 dag  kiełbasy paprykowej
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w paski. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w grubszą kostkę. Cebule obierz, drobno posiekaj i zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj starty czosnek, kminek i mieloną słodką paprykę. Wymieszaj, podlej odrobiną wody i zagotuj. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez 5 minut.
  2. Pokrojone ziemniaki dodaj do cebuli. Następnie dołóż papryki, pomidory wraz z zalewą oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i zalej 1 szklanką wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.
  3. Kiełbasy pokrój w grubsze plastry, a następnie podsmaż na odrobinie oleju. Wrzuć do leczo. Gotuj jeszcze przez 5 minut, a następnie zdejmij z ognia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 4

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE