Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
100 g makaronu świderki
1 sztuka średni kalafior
100 g wędzonego boczku
1 sztuka kiełbasa podwawelska
6 sztuk jajek
1 pęczek szczypiorku
olej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalafior oczyść, podziel na różyczki i gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
- Jajka roztrzep w misce. Dopraw solą oraz pieprzem. Boczek pokrój w kostkę, a kiełbasę w półplasterki i podsmaż mięso na patelni.
- Następnie dodaj kalafior oraz makaron i przesmaż. Po chwili zalej wszystko jajkami, wymieszaj i smaż jeszcze 3 minuty. Posyp szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka