Dzisiaj jest: Czwartek, 06.10.2022 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Makaron z kalafiorem i boczkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  makaronu świderki
  • 1 sztuka średni kalafior
  • 100 g  wędzonego boczku
  • 1 sztuka kiełbasa podwawelska
  • 6 sztuk jajek
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior oczyść, podziel na różyczki i gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
  2. Jajka roztrzep w misce. Dopraw solą oraz pieprzem. Boczek pokrój w kostkę, a kiełbasę w półplasterki i podsmaż mięso na patelni.
  3. Następnie dodaj kalafior oraz makaron i przesmaż. Po chwili zalej wszystko jajkami, wymieszaj i smaż jeszcze 3 minuty. Posyp szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE